‘WIJ – PRAYER FOR PEACE’ IN DE KASTEELTUINEN

Net als vorig jaar maakte ik , samen met Kerani Music, een soundscape voor de Water- en Beeldentuin in Kasteeltuinen Arcen. Dit keer nam ik mijn gedicht ‘Wij’ als uitgangspunt. De zinnen van ‘Wij’ worden gesproken door Huub Stapel, Baer Traa, mijn moeder Gert (bijna 90 Deo volente) en mijn ‘Gegaeve Zinne’ vrienden Marion Vervoort en Geert van den Munckhof. De gesproken woorden klinken in combinatie met piano en synthesizerklanken en het prachtige trompetspel van Eric Vloeimans. Mijn solo piano compositie ‘Prayer for Peace’ heeft een centrale plek in de soundscape. Ik schreef het vorig jaar op de maandag van Carnaval toen bij mij, met op de achtergrond de inval in Oekraïne, het feestvieren plots stopte door het bericht van het overlijden van Guus Janssen op het Lambertusplein in Horst. Een gebed voor vrede hier, daar en overal.

WIJ

Het strand lacht ons toe

De palmbomen wuiven

Nog even en dan spoelen we aanof niet,

het maakt geen verschil

Een laatste blik vanuit het wassende waternaar de boot in de verte

We horen ze schreeuwen‘Kom terug, jullie horen hier!’

Maar hun stemmen vervagenVrij , eindelijk thuis

Niet op een zinkend schip