Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix

Zangeres Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix gaan vanaf oktober 2018 samen het podium op met hun programma ‘Favourite Songs’. Ze spelen in dit programma songs teruggebracht tot de essentie. De intimiteit van stem en piano, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun  favoriete songs uit de jaren ’80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. Ook schrijven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze concertreeks samen een aantal nieuwe songs.
Margriet tourde eerder langs de Nederlandse theaters met het programma ‘A tribute to Eva Cassidy’ samen met violist Dan Cassidy, de broer van Eva. Sjoerdsma’s eerste drie cd’s brachten haar op podia als het North Sea Jazz festival, het Concertgebouw en Paradiso.

161211-Margriet-Sjoerdsma-De-Ontmoeting-1-2-912x513